Go to content
11. HUMANITARNA MANIFESTACIJA DAN DRŽAVNOSTI NA MEŠTROVIĆU 2019.
Društvo športske rekreacije Jarun na igralištu OŠ Ivana Meštrovića u Zagrebu od 19. - 25. lipnja 2019. organizira tradicionalnu jedanaestu po redu manifestaciju povodom obilježavanja Dana državnosti pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Gradonačelnika Grada Zagreba, Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Gradske skupštine Grada Zagreba, Gradskog ureda za sport i mlade, Gradske četvrti Trešnjevka jug, Mjesnih odbora Gajevo i Jarun i medijskim pokroviteljstvom Sportskih novosti, Antene Zagreb i portala Direktno.hr. Zlatni sponzori su Prvo hrvatsko pivo i HEP.

Cjelokupni program manifestacije možete vidjeti u nastavku:

11. MALONOGOMETNI TURNIR "PRVO HRVATSKO PIVO KUP JARUN 2019"


Društvo športske rekreacije Jarun tradicionalno već jedanaestu godinu zaredom organizira malonogometni turnir povodom Dana državnosti "Prvo hrvatsko pivo kup Jarun 2019". Najveći ljetni malonogometni turnir u Gradu Zagrebu održat će se od 19. - 25. lipnja 2019. u sklopu manifestacije "Dan državnosti na Meštroviću" na igralištu OŠ Ivana Meštrovića na Jarunu (Martina Pušteka 1). Nagradni fond iznosi 22.000 kuna, a kotizacija 400 kn. Najpopularniji ljetni turnir u Zagrebu okuplja najjače malonogometne momčadi iz grada i šire okolice.


VELIKI ZABAVNI PARKNa prostoru od 2000 m2 biti će postavljen veliki tematski zabavni park u kojem će moći uživati najmlađi, ali i njihovi roditelji. Park će imati preko 15 najsuvremenijih sportsko - zabavnih napuhanaca koji još nisu viđeni na našim prostorima. Veliki nogometni pikado, ljudski stolni nogomet, bejzbol, streljana i još mnogo zanimljivih i privlačnih napuhanaca. Dođite i uživajte sa svojim najmlađima u nezaboravnoj obiteljskoj zabavi.


DAN MJESNIH ODBORA GAJEVO I JARUN (srijeda, 19.6.)

  Dođite na igralište OŠ Ivana Meštrovića i provedite dan uz zanimljiv i bogati program. Očekuju vas još mnoga druga iznenađenja.


OFFERTISSIMA DJEČJI KUTAK


Za naše najmlađe posjetitelje pripremili smo besplatnu igraonicu koju smo opremili u suradnji s našim sponzorom Offertissimom. Dječji kutak će sadržavati brojne igračke, sportske rekvizite, bojice i flomastere, bojanke i još puno zanimljivih dječjih stvari. Dovedite svoju djecu i omogućite im veselu zabavu u Offertissima dječjem kutku.

OPĆI KVIZ ZNANJA (PUB KVIZ) 19.6. u 17h
I ove godine na našem igralištu održat će se opći kviz znanja na otvorenom, poznatiji kao Pub kviz. Kviz će se održati u srijedu, 19.6. u 17h, a prijave su besplatne. Prijave će biti na licu mjesta, te najbolje ekipe očekuju bogate nagrade.


IZLOŽBA VATROGASACA (srijeda, 19.6. od 17 - 20h)
U suradnji sa Vatrogasnom zajednicom Grada Zagreba i DVD-om Jarun 19.6. organizirati ćemo veliku izložbu vatrogasnih vozila i opreme. Dobrovoljni vatrogasci s područja Grada Zagreba prezentirati će i demonstrirati osnovne vatrogasne intervencije, zaštitu ljudi i imovine od požara i drugih elementarnih nepogoda, te pružanje pomoći i spašavanje ljudi. Posjetitelji će moći aktivno sudjelovati probavanjem opreme i izvođenjem vježbi.


IZLOŽBA OLDTIMERA (utorak, 25.6.)
I ove godina pripremili smo veliku poslasticu ljubiteljima automobila. Na sami Dan državnosti na igralištu OŠ Ivana Meštrovića održati će se velika izložba oldtimer vozila s preko 50 izložbenih eksponata. Ovu prekrasnu izložbu omogučili smo vam u suradnji s nekoliko oldtimer klubova iz Zagreba i okolice.

6. ŽENSKI MALONOGOMETNI TURNIR JARUN 2019 (utorak, 25.6.)Ove godine po šesti puta će se održati malonogometni turnir za djevojke na kojem će nastupiti 8 ekipa. Od prve godine organiziranja malonogometnog turnira Jarun njegujemo i promoviramo ženski nogomet kroz naše revijalne utakmice. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim ženskim ekipama koje su sudjelovale na dosadašnjim turnirima. DŠR Jarun nastoji suzbiti predrasude o nogometu kao muškom sportu i potaknuti mlade cure da se okušaju u nogometnim vodama. Zbog svega navedenog odlučili smo napraviti korak više i organizirati, uz muški, i malonogometni turnir za djevojke. Ovogodišnji turnir će se održati 25. lipnja 2019. na našem igralištu. Prve tri ekipe biti će nagrađene poklonima sponzora i peharima, a kotizacija je besplatna. Pozivamo gledatelje da dođu u što većem broju i podrže cure.

VEČERNJI KONCERTINavečer će vas na našoj pozornici zabavljati razni izvođači i DJ-i. Nastupat će i naši dragi gosti, slijepi glazbenici koji su uvijek znali užariti atmosferu na Jarunu. Garantiramo vrhunsku zabavu i odličan provod uz promotivne cijene hrane i pića, te ugodnu i ležernu atmosferu. Naravno, najbitnije od svega je da je ulaz besplatan.


HUMANITARNA AKCIJA
Sljepoća je uvijek bila i biti će teška invalidnost, a u Hrvatskoj je ovim invaliditetom pogođeno oko 5800 osoba. Obzirom na hendikep šira društvena zajednica svjesno ili nesvjesno izopćava i odbacuje takve osobe iz društvenih aktivnosti i društva općenito. Razlog tome leži, između ostaloga, i u činjenici da je sve manje osoba upoznato s problemima i životom slijepih osoba i da nisu educirani za osnovnu svakodnevnu pomoć istima. Humanitarnom akcijom želimo integrirati slijepe u društvo, približiti mladima život i svakodnevne poteškoće s kojima se slijepe osobe susreću. Demonstrirati razne sportske i društvene aktivnosti namijenjene slijepim osobama kao što su nogomet za slijepe s posebnom zvučnom loptom, šah za slijepe, čovječe ne ljuti se i kartaške igre s kartama namijenjenim isključivo slijepim osobama. Potaknuti mlade da se na trenutak stave u poziciju slijepe osobe, stave povez na oči i pokušaju se kretati pomoću bijelog štapa. U suradnji sa Hrvatskim savezom slijepih osigurali smo potrebne rekvizite, a naši volonteri koji su educirani za pomoć slijepima educirati će posjetitelje.
Kao i svake godine neizostavni dio naše manifestacije je humanitarna tombola u kojoj prikupljamo sredstva za Zakladu za školovanje slijepih Marko Brkić. Tombola će se održati u vidu pikada gdje je svako polje dobitno. Doniranjem 10 kn dobit ćete vrlo vrijednu nagradu jednog od naših sponzora i donatora. Pozivamo vas da u što većem broju sudjelujete u tomboli i time pomognete u školovanju slijepih učenika i studenata. Također, pozivamo sve zainteresirane donatore koji su spremni osigurati simbolične poklon pakete i time obogatiti nagrade za tombolu.


2009 - 2019 Društvo športske rekreacije Jarun
Back to content