Go to content
Malonogometni turnir Jarun





RASPORED I REZULTATI



TABLICE



STRIJELCI




ŠPANSKO UZELO JARUN


Završen je 2. Malonogometni turnir Jarun 2010 koji se održava povodom Dana državnosti od 24.6.-27.6.2010. Na igralištu OŠ Ivana Meštrovića vidjeli smo više nego lijep i zanimljiv nogomet, pregršt lijepih i atraktivnih poteza.

Na turniru su nastupile 32 momčadi iz cijelog grada, odnosno 320 natjecatelja. Momčadi su bile raspoređene u 8 skupina, te su dvije prvoplasirane osigurale prolazak u osminu finala. U razigravanju po skupinama bilo je vrlo zanimljivo i napeto do samoga kraja. Najveće iznenađenje priredili su Klara boysi i Gladijatori koji nisu uspjeli proći skupinu, ali krenimo redom.


U skupini A prvo mjesto osvojili su dečki iz Dugava, a za prolazak dalje u zadnjem kolu borili su se Agram Remiza-Bistro Oblizek, finalisti Remize, i kvartovska ekipa Jarunski hoštapleri (Jozukić, Kukić, Ivanković, Jelić...). Hoštaplerima je trebao samo bod, no doživjeli su katastrofalan poraz 0:4, te je Agram zasluženo prošao dalje.


Skupina B nije pružila mnogo neizvjesnosti. CB Dobermann i Špansko uvjerljivo su prošli dalje s dvije pobjede i međusobnim remijem, dok su Mršavi pasi upisali utješnu pobjedu protiv zaprešićke momčadi CB Mojito-Viva vita.


Najviše uzbuđenja bilo je u skupini C. Posljednja utakmica u skupini između Gladijatora i Rekome print-CB Moka odlučivala je o sudbini sve četiri ekipe. Gladijatori su poveli 1:0 pogotkom Kleščića, međutim katastrofalna pogreška golmana koji je primio gol s centra koštala ih je prolaska u osminu finala. Na kraju prolaz su osigurali Patrick i prijatelji i Rekoma print-CB Moka.


Skupina D pružila je odličnu igru i tri uvjerljive pobjede prošlogodišnjeg osvajača turnira
Pekarne Stil (Skorin, Javornik, Kubović...). Za drugo mjesto borili su se u međusobnom dvoboju posljednjeg kola Kroflin instalacije i Pinguski.hr koji su imali najbrojniju i najglasniju podršku cijeli turnir. Pinguski je poveo preko Rebernišaka, međutim Instalateri preokreću rezultat preko Letinčića i Milkovića u posljednjim minutama susreta, te zasluženo osvajaju drugo mjesto u skupini.

U skupini E CB Lula-Ožujsko s dvije pobjede i porazom osvaja prvo mjesto. Za drugu poziciju u skupini odlučio je međusobni dvoboj između kvartovske ekipe CB Intermezzo (Banović, Grdić, Štrljić...) i mlade ekipe Madraci Linea flex. Susret je završio 2:2, te je tim rezultatom dalje prošao CB Intermezzo.


U skupini F prvo mjesto osvaja Pupa kod Ljubice-CB Bass (Sedlar, Capar, Huskić, Dervišagić...) sretnim raspletom posljednje utakmice u skupini između CB Rituala i CB Nine. CB Ritual bi pobjedom bez primljenog gola izbacio Pupu i prošao u osminu finala. Susret je završio 1:1, te čestitamo dečkima iz Nine na poštenju i fair playu. Drugo mjesto osvojili su Maloča i druškani (Švigir, Veseli, EL-Saleh...).


Skupina G nam je već u prvom kolu priredila veliko iznenađenje. Ekipa MNK Tuljani su rezultatom 2:0 pobijedili favoriziranu momčad CB Friends (Džaja, Zajec, Maglečić, Knežević...) osvajače Remize proteklog vikenda bez primljenog gola (gol razlika cijeli turnir 15:0!!!!). U preostale dvije utakmice Friendsi su se trgnuli i s dvije pobjede osigurali prolazak u osminu finala kao drugoplasirani iza MNK Tuljana koji su s dvije pobjede i remijem,bez primljenog pogotka, osvojili prvu poziciju u skupini.


U vrlo jakoj skupini H Klara boysi se iznenađujuće nisu plasirali među 16 najboljih. U međusobnom susretu za prolaz dalje pobijedila ih je ekipa s Vrbana CB XXL (Kraljević, Antunović, Abaz...) rezultatom 3:2. Drugo mjesto u skupini pripalo je ekipi Bambucha-Pizzeria Fianona koja nije primila niti jedan gol u skupini.


Nedjeljno jutro ponudilo nam je prve utakmice osmine finala. U prvom susretu sastali su se Dugave i Špansko. Već u trećoj minuti Špansko je vodilo 2:0 i svi su predviđali katastrofalan potop ekipe iz Dugava. Međutim, dečki su se razbudili i dostigli vodstvo golovima Hlevnjaka i Cvijetića, ali ipak Špansko nije dopustilo potpuni preokret, te prolaze
u četvrtinu finala pobjedom 3:2. Pogotke za Špansko postigli su Lekić (2) i Živković. Patrick i prijatelji golovima Matoševića i Bonkovića su pobijedili vrlo dobru momčad Kroflin instalacija. Treći susret osmine finala ponudio nam je vrlo dobru i čvrstu utakmicu između CB Lula-Ožujsko i Maloče i druškana. Presudio je jedini pogodak Smolčića koji je iz slobodnjaka sa 9 metara probušio obrambeni zid i golmana Švigira. MNK Tuljani su na ovom turniru pokazali vrlo dobru i čvrstu igru, ali su ispali u osmini finala lutrijom sedmeraca od isto tako čvrste i disciplinirane momčadi Bambuche. Dečki iz Agram Remize-Bistro Oblizek ovog vikenda nisu mogli ponoviti prošlotjedni uspjeh na Remizi. Već u osmini finala na put su im stali Dobermanni. Jedini strijelac Turudić osigurao je CB Dobermannu minimalnu pobjedu i plasman u četvrtinu finala. Branitelj naslova Pekarna Stil je golovima Javornika i Luke Pavlića osigurala prolazak u slijedeće kolo. Rekoma print-CB Moka samo je uspjela ublažiti poraz pogotkom Labaša. Najviše iščekivan dvoboj osmine finala bio je između Pupe kod Ljubice-CB Bass i mladih nada s kvarta CB Intermezzo. Mnogi okupljeni gledatelji vjerovali su u iznenađenje, ali s tim se nisu složili iskusni dečki iz Pupe, te su rutiniranom igrom došli do uvjerljive pobjede od 3:0. Posljednja utakmica donijela nam je najviše uzbuđenja. Odlična ekipa CB Friends (pobjednici Remize) izgubili su već dobivenu utakmicu. Nakon vodstva 2:0 nad CB XXL-om svi su mislili da će rutinski odraditi posao do kraja, ali najprije pogreškom Džaje XXL smanjuje na 2:1, a potom u infarktnoj završnici izjednačuju rezultat i izbore sedmerce. Psihički slomljeni Friendsi nisu uspjeli izboriti četvrtinu finala, te CB XXL zasluženo slavi.

Četvrtfinalne utakmice započele su susretom Španskog i Patricka i prijatelja. Špansko je
povelo pogotkom Savnika i uspjelo sačuvati vodstvo do kraja utakmice. Sličan scenarij odvijao se i u drugoj utakmici četvrtine finala između CB Lule-Ožujsko i Bambuche-Pizzeria Fianona. Bartoluci je doveo u vodstvo Bambuchu u vrlo čvrstoj i tvrdoj utakmici, te su takav rezultat uspjeli sačuvati do kraja utakmice. Pekarna Stil je prolaz u polufinale osigurala uvjerljivom pobjedom od 3:0 nad CB Dobermannom. Najbizarniji trenutak na utakmici dogodio se kad je golman Pekarne Ivan Pavlić zabio gol preko cijelog igrališta nakon što je njegov kolega iz Dobermanna promašio cijelu loptu. U posljednjoj utakmici četvrtine finala CB XXL je prekrasnim pogotkom Kraljevića poveo protiv Pupe, ali je Mašić pred kraj uspio poravnati rezultat i izboriti penale. Koncentriraniji i spretniji bili su izvođači Pupe, te rezultatom 2:1 osigurali polufinale.

Polufinale nam je donijelo vrlo dobre i uzbudljive utakmice. U prvom dvoboju Bambucha je golovima Devčića povela 2:0 i već mislima bila u finalu. S tim se nisu složili dečki iz Španskog, te golovima Lekića i Švigira poravnavaju rezultat i postavljaju konačnih 2:2. Na sedmerce je pobjedu i finale osigurala momčad Španskog, a Bambuchi je preostala borba za treće mjesto i nagradu od 1000 kn. U drugoj utakmici je Pekarna Stil nadigrala Pupu kod Ljubice-CB Bass, te s dva prekrasna pogotka najboljeg igrača pekara Kubovića izborila finale i borbu za 7000 kn.


Pupa kod Ljubice-CB Bass je Protiv Bambuche-Pizzeria Fianona osvojila treće mjesto i 1000 kn pobjedom 2:0 na penale.Uspješni izvođači za Pupu su bili Stričević i Capar, dok za Bambuchu nitko nije uspio postići pogodak.


Prije finalne utakmice program su uveličale cure iz Ženskog nogometnog kluba Agram koje su odigrale međusobno revijalnu utakmicu. Mlađe kadetkinje, viceprvakinje Hrvatske, razveselile su mnogobrojne gledatelje svojim nogometnim umijećem. Pregršt lijepih akcija, atraktivnih poteza i golova mamilo je gromoglasne aplauze. Zahvaljujemo dopredsjedniku kluba Željku Kureviji i trenerici Ivanki Perić što su nam omogučili ovakvu utakmicu, te im želimo mnogo uspjeha u daljnjem radu. Curama želimo da nam slijedeće godine dođu kao prvakinje Hrvatske i da zajedno proslavimo naslov.

Finale se odigralo pred 500-tinjak gledatelja između ekipa Španskog i branitelja naslova Pekarne Stil. Iako umorni, dečki su nam pružili vrlo zanimljivu utakmicu.Špansko je povelo 1:0 pogotkom Mustača, te čvrstom i discipliniranom obranom uspjelo sačuvati vodstvo do kraja utakmice. Zaslužena pobjeda i nagrada od 7000 kn + 1000 kn bonova Prve sportske kladionice za Moneo odlazi u Špansko.


Za Špansko
su nastupali slijedeći igrači:
Lekić Frane, Nikolić Toni, Savnik Zvonimir, Muhar Matija, Živković Ivan, Švigir Ivan, Anić Marko, Cmrečnjak Matija, Mustač Vladimir i Spajić Ante.


Dodijeljene su i nagrade za najbolje pojedince turnira:


Najbolji igrač - Ivan Švigir (Špansko)

Najbolji strijelac - Zoran Javornik (Pekarna Stil) - 6 pogodaka

Najbolji golman - Stanislav Bakrač (Bambucha-Pizzeria Fianona)


Dečki su dobili prigodne pehare i dres Macrona, poklon našeg sponzora sportske odjeće.


            
         Javornik Zoran                  Švigir Ivan                     Bakrač Stanislav


HUMANITRNA AKCIJA
Organizator turnira je priredio veliku humanitarnu akciju koja je trajala sva četiri dana. Prikupljala su se sredstva za terapije djece sa Downovim sindromom. Doniranjem deset kuna svatko je dobio nagradni kupon, te je mogao osvojiti jednu od 90 nagrada koje je priredio organizator uz pomoć brojnih sponzora. Izvlačenje nagrada je bilo u nedjelju nakon finalne utakmice. Prikupljeno je 1800 kn, te će organizator turnira Društvo športske rekreacije Jarun sva prikupljena sredstva donirati Udruzi za sindrom Down. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i svim sponzorima koji su osigurali brojne nagrade.
Downov sindrom je genetski poremećaj, uzrokovan jednim kromosomom viška, te nastaje u trenutku začeća. Na 21. paru kromosoma, umjesto dva, nalaze se tri kromosoma, a u cijeloj stanici umjesto 46, ukupno je 47 kromosoma. Genetski poremećaj koji nije moguće izmijeniti, niti liječiti. „Sindrom“ je naziv za skup zajedničkih znakova i karakteristika, a ime „Down“ potječe od imena engleskog liječnika Johna Langdona Downa koji je 1866. prvi opisao sindrom, gotovo 100 godina prije nego što je pronađen uzrok poremećaja. Osobe s Down-ovim sindromom imaju određen stupanj poremećaja u razvoju (mentalni hendikep). Stupanj poremećaja varira od osobe do osobe i nemoguće je odmah poslije poroda ustanoviti koji će stupanj poremećaja dijete kasnije imati.

DŠR Jarun
4.7.2010.


2009 - 2021 Društvo športske rekreacije Jarun
Back to content